In de uitgewerkte les wordt er vanuit gegaan dat leerlingen in tafelgroepjes zitten met leerlingen van verschillende niveaus en met verschillende achtergronden en kwaliteiten. Door samen te werken en te overleggen leren de leerlingen van elkaar en om naar elkaar te luisteren. Het is ook een efficiënte manier voor kinderen om kennis met elkaar te delen en op die manier van elkaar te leren.
Bovendien maakt deze les gebruik van meervoudige intelligentie. Dit is belangrijk omdat ieder kind weer ander leert en het belangrijk is dat alle kinderen een gelijke kans krijgen om hun potentieel te ontwikkeling. Dit houdt dus ook in dat de stof wordt aangeboden op een manier die aansluit bij hun leerstijl.
De Ontwerpend en Onderzoekend Leren-didactiek heeft als doel leerlingen een wetenschappelijke houding aan de bieden. Door leerlingen de wetenschappelijke cyclus te laten doorlopen raken zij meer bekend met de wetenschappelijke denkwijze en leren zij hier bovendien op een praktische manier over de groei van planten en bodemsamenstellingen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb